KWALITEIT EN DESIGN IN 6m³

Veel gestelde vragen

Waarom wordt de Löyly sauna uit HOTwood/thermisch behandeld essen gemaakt?

Thermisch behandeld essen (HOTwood) is hét beste alternatief voor kostbare exotische houtsoorten.
Dit Europees hardhout is 100% ecologisch en milieuvriendelijk (leverbaar met PEFC-label). Het wordt bij een thermobehandeling verwarmd tot minimaal 215 °C. Hiervoor wordt stoom gebruikt om scheuren en barsten in het hout tegen te gaan. Het thermo essen is na deze behandeling te vergelijken met tropisch hardhout van duurzaamheidsklasse I (certificaat op aanvraag beschikbaar). Alleen de beste stukken hout worden door onze Belgische schrijnwerkers geselecteerd voor de bouw van de Löyly sauna.
Het hout vergrijst mooi egaal in het zonlicht. Er is geen behandeling nodig.
Om een aangenaam, mild en goed te verdragen saunaklimaat te bekomen is het noodzakelijk dat het merendeel van de binnenbekleding van de Löyly sauna uit hout bestaat.
De wanden en zittingen warmen dankzij de lage warmtegeleiding van het hout niet sterk op. Zo kan de saunabader gemakkelijk op het hout zitten of de wanden aanraken zonder brandwonden op te lopen. De aangename geur van het essenhout komt je direct tegemoet bij het openen van de deur.

Hoe warm wordt het in een Löyly sauna?

De saunakachel is perfect afgestemd op de grootte van de sauna, natuurlijk het vele glasoppervlak mee in rekening gebracht. Afhankelijk van de weersomstandigheden buiten wordt bovenaan de sauna een temperatuur van 80 tot 90°C bereikt.
Dankzij het vernuftige ventilatiesysteem raakt de kostbare stijgende hitte niet aan het glazen plafond maar wordt al eerder afgevoerd tot op de vloer waardoor daar zelfs bij vriestemperaturen een vloertemperatuur tot 40°C wordt bereikt. Dus geen koude voeten in onze Löyly buitensauna, ook al is er geen sas of voorruimte. Dit ventilatiesysteem voorziet de saunacabine eveneens van verse zuurstof.
Dankzij de 80 kg stenen in de kachel, kan je gerust de deuren even open zetten om af te koelen. Na het sluiten van de deuren warmt de sauna in geen tijd weer op.
Wees je ervan bewust dat in de winter het verbruik van de Löyly sauna hoger ligt, wat heel normaal is. De opwarmtijd kan dan oplopen tot minstens 1 uur voordat de buitensauna voldoende warm is. Dit wordt ruimschoots gecompenseerd in de tussenseizoenen en de zomer. Dankzij de grote glasoppervlakken warmt de saunacabine vanzelf op wanneer de zon schijnt. Je hoeft alleen maar wat bij te verwarmen.

Waarom is de Löyly sauna niet geïsoleerd?

Buitensauna’s hoeven geen isolatie. Deze sauna’s staan vaak ongebruikt uren en dagen in koude, wind en vocht. Een buitensauna die niet in bedrijf is, kan binnen gemakkelijk een vochtigheidsgraad van 90% bereiken en heeft ongeveer dezelfde temperatuur als buiten.
Hierdoor is het van groot belang dat de sauna kan ademen om schimmels en bacteriën te voorkomen. Geïsoleerde wanden trekken vocht op met alle gevolgen van dien. De wanden van de Löyly sauna zijn 20 mm dik en van de beste kwaliteit hardhout.
De saunacabine is dankzij de geniale constructie volledig vrij van spleten en open naden. De ventilatie gebeurt uitsluitend via de voorziene ventilatieopeningen.
De aparte ruimtes onder de twee zittingen zijn wel volledig geïsoleerd omdat daar zich de elektrische componenten bevinden.
Het 8 mm gehard glas houdt ook maximaal de warmte binnen.

Een panoramische sauna? Hoe zit het dan met mijn privacy?

De Löyly sauna heeft veel glasoppervlakken. Als klant bepaal je zelf in welke mate het glas getint moet worden. De saunaverlichting is ingebouwd in de vloer en creëert een subtiel kleurenpalet tot wit licht. De saunacabine blijft dus eerder donker zodat inkijken ook bij nacht zeer miniem is.

Hoe veilig is de Löyly sauna?

De Helo Ringo Robust Black is een hoge kwaliteitskachel, speciaal ontworpen voor familiesauna’s.
Deze Finse kachel is zeer bewust gekozen voor deze kleine Löyly sauna. De speciale gecoate beschermende panelen rondom de kachel voorkomen brandwonden bij toevallige aanraking.
In de sauna is een zekeringskast ingebouwd die onmiddellijk reageert bij stroomproblemen. Alle elektrische componenten zitten veilig en zijn volledig beschermd tegen warmte en vocht.

Kan ik liggen in de Löyly sauna?

Je kan niet plat liggen zoals op een klassieke harde saunabank, hiervoor is de sauna te klein. De Finse ergonomische banken geven de compacte Löyly sauna het nodige comfort om volledig te kunnen ontspannen. Je zithouding is vergelijkbaar met die van een relax zetel. De zitting past zich aan aan jouw lichaam. Met de bijhorende losse voetbankjes kan je je benen naar wens strekken en omhoog brengen. Deze zitbanken bezorgen je een uiterst comfortabel, zacht en ontspannen gevoel. Je hoofd kan rusten op een zacht saunakussen.
De kussens en de stoffen zittingen kunnen gemakkelijk in de machine gewassen worden.

 

Welke voorzieningen moet ik treffen voor de installatie van mijn Löyly sauna?

Om de installatie probleemloos te laten verlopen dienen volgende zaken in orde te zijn op de dag dat onze installateurs bij uw thuis langskomen:

  • De vloer is best betegeld of bestaande uit sierbeton of gepolijst beton. De sauna rust op 10 verstelbare poten en kan dus worden aangepast aan oneffenheden in de vloer.

  • De stroomvoorziening laat je door een erkend elektricien klaargeleggen tot aan de plaats waar de sauna moet komen.

 

Hoe onderhoud ik mijn Löyly sauna?

Absorberende (badkamer)matjes op de vloer houden de vloer langer schoon en zorgen ervoor dat je geen werk hebt na het saunagebruik. Veeg zweet en overtollig water van de opgiet af met een doek. Laat de ventilatie nog een uurtje na draaien met gesloten deuren en de ventilatieopeningen volledig open. De resterende warmte in de kachel en de luchtcirculatie drogen de sauna volledig op. Gebruik af en toe de stofzuiger om stofdeeltjes weg te zuigen onder de banken en op de vloer. Af en toe kan je alle houtoppervlakken eens reinigen met een zachte vezeldoek die u nat maakt met lauw water. Vermijd het hout te behandelen met agressieve zeepproducten. Indien nodig kan je het vloerhout ook opschuren om het weer helemaal op te frissen.
Gebruik vooral geen houtbeschermende producten! Deze kunnen giftige stoffen afgeven op je huid of bij het inademen.

Wat moet ik doen bij problemen met mijn Löyly sauna?

Ieder onderdeel van een Löyly sauna is met zorg geselecteerd. U kan er dus op vertrouwen dat al onze producten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, prestatie en levensduur. Mocht er toch een probleem optreden – wat wij zeer onwaarschijnlijk achten – dan garanderen wij dat alles in het werk wordt gesteld om dit snel op te lossen. Wij helpen u zo spoedig mogelijk verder. Zo mist u geen dag sauna-plezier.