Zoeken
 • Peter Bauwens

HOTwood/Thermowood Essen


Onze patiosauna is volledig gebouwd met Thermohout of thermisch essen (HOTwood). Deze behandelde houtsoort is hét beste alternatief voor kostbare exotische houtsoorten. Hiervoor werken we samen met een leidinggevende speler op de hardhoutmarkt:

Voor Carpentier is duurzaam en met respect voor het milieu ondernemen prioritair. Zo waren zij ook één van de eerste Belgische bedrijven met een PEFC- en FSC®-keurmerk. Ze zien er streng op toe dat de oorsprong van hun hout uit verantwoord en legaal bosbeheer komt. Daarom zetten ze vooral in op Europese houtsoorten. In tegenstelling tot de meeste tropische houtsoorten zijn die immers al generaties lang het product van een milieuvriendelijk en goed bosbeheer.

Voordelen van thermisch essen gevelbekleding

Essenhout wordt bij een thermobehandeling verwarmd tot minimaal 215 °C. Hiervoor wordt stoom gebruikt om scheuren en barsten in het hout tegen te gaan. Het thermo essen is na deze behandeling te vergelijken met tropisch hardhout van duurzaamheidsklasse I. Certificaat op aanvraag beschikbaar.

Er werd gekozen voor het profiel Thermo Essen Planchet 4-zijdig tand en groef.

Thermisch essen is zeer vormvast, stabiel en zonder hinder van scheuren, piqué of knopen. Kortom, het allerbeste alternatief voor tropisch hardhout en bovendien leverbaar met PEFC-label.

Voordelen

 • Duurzaamheidsklasse I (I: essen)

 • 100% ecologisch, milieuvriendelijk

 • Hét beste alternatief voor tropisch hardhout

 • Goede weerstand tegen verrotting

 • Vormvast en stabiel

 • Warme kleur

 • 100% rendement (geen knopen, geen scheuren, verrotting, piqué)

Technische fiche

 • herkomst houtsoort: Europees hardhout

 • houtsoort: HOTwood/Thermowood Essen

 • product: Gevelbekleding

 • afwerkingen: GESCHAAFD

Thermowood Essen

#sauna #buitensauna #patiosauna #thermowood #Essen #Finsesauna

202 keer bekeken0 reacties