SAUNA=WELDAAD VOOR HET LICHAAM

Finse buitensauna

 • wat is een Finse sauna
   

De Finnen weten het wel: van een sauna knap je op. 

Is er een Fin zonder? Met zo'n 3 miljoen sauna's op 5,5 miljoen inwoners is de sauna voor de Finnen een onmisbaar onderdeel van het dagelijks leven.

Goed voor 't lijf, weten ze, en een remedie tegen stress. Zo ver als de Finnen zijn we bij ons nog niet, maar de populariteit van de thuissauna stijgt.

 
 • welke sauna kies ik
   

Een sauna ervaring is altijd persoonlijk; sommigen willen hoge temperaturen voor een kortstondige en intense saunabeleving. Anderen willen heerlijk ontspannen in een milde warmte waarin je langer kan vertoeven. Weer anderen genieten van de helende werking van de warmte voor gewrichten en spieren. Voor heel wat mensen draagt het gebruik van essentiële oliën, met uiteenlopende eigenschappen, bij tot het algemeen welzijn.

 
 • sauna of infraroodcabine
   

Niets is zo persoonlijk als warmtebeleving. Waar de ene persoon al gaat zweten in de zomer-schaduw, vindt de ander het maar frisjes. Warmtebeleving is een uiterst subjectieve aangelegenheid en wat de ene persoon als een nadeel ervaart, vindt de ander juist een voordeel. Ditzelfde principe geldt ook voor de saunabeleving. 

 
 • houtgestookte of elektrische sauna
   

Sauna’s zijn traditioneel verwarmd met een houtkachel. Je kan de saunakachel vergelijken met de motor van je auto. De stenen kan je dan vergelijken met de olie in de motor.

 
 • een ontspannende sauna beleving
   

Een saunabeleving is altijd persoonlijk.

De ene wil graag overvloedig veel stoom, bijna een stoombad, terwijl de andere houdt van een zachte, licht vochtige warmte die langs je lichaam streelt.

De meeste buitensauna’s op onze markt zijn gericht op de technische eigenschappen, zoals de saunakachel, de gebruikte houtsoorten binnen en buiten, de isolatie. Uiteraard zijn dit belangrijke onderdelen van een degelijke sauna, maar zij alleen garanderen geen aangename sauna-ervaring. 

 
 • 10 saunaweetjes voor beginners
   

Wat zou je wel en niet moeten doen in een Finse sauna?
Om je op weg te helpen, hebben we voor jou een lijstje samengesteld met 10 tips. Natuurlijk zijn er geen strikte regels! Als je over iets onzeker bent, neem gerust met ons contact op.
Het belangrijkste is dat je geniet en tot rust komt in de Finse sauna. En hoe je dat doet mag je helemaal zelf bepalen.